week-van-de-opvoeding-2021

  • 27 april 2021

Week van de opvoeding 2021

Tijdens de week van de opvoeding bruist het in Vlaanderen en Brussel van leven! Onder het motto 'Opvoeden, dat doen we samen' bundelen organisaties vanuit alle hoeken de krachten samen om een gevarieerd aanbod te voorzien voor de kinderen.

Vanaf dit jaar wordt de week van de opvoeding in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor wordt vanaf 2021 gewerkt met een groeilamp. De lamp laat ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. De lamp zet alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights omdat ze dat dubbel en dik verdienen.

Zoals vorig jaar kunnen we jammergenoeg nog steeds geen fysieke vormingen organiseren. Toch worden er enkele interessante webinars voor jullie ingepland: Week van de Groeilamp: webinars en online workshops - Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid (expoo.be)

 

Wat hebben we dit jaar in Lichtervelde in petto? 

Gadget voor kinderen

Ieder lagere schoolkind in Lichtervelde krijgt dit jaar een fruitige stressbal voor aan de schooltas of pennenzak. Deze worden via de Lichterveldse scholen verspreid. fruit

Indien jouw kind niet in Lichtervelde school loopt, kan je de gadget ophalen in het Sociaal Huis op afspraak: huisvanhetkind@lichtervelde.be of 051 708482 of 0460 970710. (zolang de voorraad strekt)

Kabouterwandeling

Naast de gadget hebben we ook een kaboutertocht (vanaf 13/05 tot eind mei). Dit is een kleine wandeling (3500stappen) doorheen de gemeente met verschillende opdrachten en foto's.  De wandeling start aan OC De Schouw! Veel plezier :-)