Tewerkstelling

Ben je leefloongerechtigd en op zoek naar werk ?  Dan verwijzen wij je door naar onze dienst tewerkstelling, die via gesprekken en de nodige ondersteuning samen met jou op zoek gaat naar een geschikte job.

Ben je uitkeringsgerechtigd werkloos en op zoek naar een geschikte job of een passende opleiding en je weet niet zo goed hoe je het moet aanpakken, wat je allemaal moet in orde maken en waar je overal terecht kunt ?  Je kan gerust eens langs komen, wij helpen je dan kijken wat er voor mogelijkheden zijn en wij kunnen je ook naar de juiste dienst doorverwijzen.

 

Zitdag Wijk-werken

Als gevolg van de zesde staatshervorming heeft de Vlaamse Overheid de wetgeving rond PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap) vervangen door het decreet rond wijk-werken. Deze werd van kracht op 1 januari 2018.

Hiermee wenst Vlaanderen een werkervaringstraject op te bouwen van maximaal 1 jaar waarbij mensen die minder makkelijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt de nodige generieke competenties aangeleerd worden. Via dit wijk-werken bouwen deze werkzoekenden heel wat werkervaring op, niet enkel in scholen of bedrijven maar ook bij mensen thuis. Gras afrijden, busbegeleiding in je school, logistieke hulp bij jouw event... vele verschillende taken zijn mogelijk.

De kostprijs per cheque bedraagt € 5,95.

De dienstverlenende vereniging Midwest staat in voor de praktische organisatie van het wijk-werken in onze gemeente. Ze hebben zitdag iedere eerste en laatste maandagvoormiddag van de maand, van 9u tot 11u30.

Je kan hen ook telefonisch bereiken op hun algemeen nummer 051/ 26 94 33.

 

Contact
Anouscka Wallaert
maatschappelijk werker
Sociaal Huis
Statiestraat 80
8810 Lichtervelde
België
Iedere werkdag van 8u tot 12u bereikbaar. In de namiddag op afspraak.