Maatregelen nav Coronavirus

Het agentschap zorg en gezondheid legt de woonzorgcentra en de lokale dienstencentra extra maatregelen op ter preventie van het Corona-virus.

Woonzorgcentrum 't Hof

Update Covid-19 WZC ‘t Hof  

Lichtervelde, 13.11.2020

 

Beste familie,

Met dit schrijven lichten we u in betreffende de stand van zaken in ons woonzorgcentrum.

We ontvingen vandaag de resultaten van de tests die bij alle bewoners en personeelsleden werden afgenomen.

Uit de tests blijkt dat er 24 bijkomende besmettingen zijn onder de bewoners. Deze situeren zich allemaal op de eerste verdieping. Daarom werd beslist om een tweede cohorte-afdeling op te starten op de eerste verdieping.
Al deze bewoners hebben op dit moment weinig tot geen symptomen.

Enkel de familie van de positief geteste bewoners werden/worden vandaag door de directie op de hoogte gesteld.

Door de opstart van de tweede cohorte-afdeling is het mogelijk dat de bewoners tijdelijk een andere kamer worden toegewezen. De familie van deze bewoners worden hierover in de loop van het weekend eveneens ingelicht.

Zoals u wellicht zal begrijpen, zien wij ons verder genoodzaakt om het bezoek op te schorten tot wij de volledige operatie hebben kunnen afronden en een duidelijk zicht krijgen op de situatie.

 

Wij houden u verder op de hoogte van de globale situatie.

Wij danken u alvast voor uw begrip en steun.

 

Met vriendelijke groeten

De directie

 

Lokaal Dienstencentrum De Ploeg

Beste bezoekers,

vanaf 21 oktober is het sociaal restaurant gesloten voor een maand naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen. De activiteiten worden alsook stopgezet tot en met 13 november. 

Controleerbaarheid en alles op afspraak

In deze fase wordt de nadruk gelegd op een hoge vorm van controleerbaarheid. Het is dus niet mogelijk om vrij langs te komen in het dienstencentrum, alles verloopt via afspraak! 

Op te volgen corona-maatregelen

Kom op afspraak en na voorinschrijving naar je lokaal dienstencentrum en hou je  ALTIJD aan volgende voorschriften:

  • Inschrijven voor de activiteiten en/of dienstverlening is verplicht
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen en buitengaan
  • Volg de aangeduide looprichting 
  • Hou 1,5 meter afstand ten opzichte van andere mensen,  bezoekers en personeel 
  • Draag een mondmasker bij het binnenkomen en buitengaan van het gebouw, toiletbezoek, bij het maken van een afspraak aan het onthaal... kortom, als je er rondloopt en wanneer je de  afstand van 1,5 meter niet kan bewaren
  • Was je handen na elk toiletbezoek
  • Respecteer een goede hand- , hoest- en nieshygiëne: hoest of nies in een papieren zakdoek of in je elleboog bij gebrek aan zakdoek, gooi papieren zakdoeken altijd in de vuilnismand en ontsmet je handen daarna.

 

Wanneer kom je NIET naar het lokaal dienstencentrum?

  • Als je symptomen hebt van COVID-19 (hoesten, koorts, ademhalingsproblemen, …). Raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts!
  • Als je minder dan 14 dagen geleden positief werd getest op COVID-19;
  • Als je geïdentificeerd bent als een hoog of laag risicocontact van een persoon die besmet is met COVID-19 in het kader van contact tracing.

 

Twijfel je om terug naar het lokaal dienstencentrum te komen uit angst voor besmetting?

We nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen. Zo dragen we zelf steeds een mondmasker om jou te beschermen, poetsen en ontsmetten we regelmatig alle ruimtes en materialen.

De voorbereiding vraagt tijd en sommige maatregelen brengen beperkingen met zich mee. Zo zullen we slechts een deel van ons aanbod kunnen herstarten in kleinere groepen.

Wij rekenen op je begrip en vragen om de richtlijnen ook zelf strikt na te leven. Enkel zo maken van het lokaal dienstencentrum een veilige omgeving waar we elkaar opnieuw mogen ontmoeten.

 
Minder Mobielen Centrale

Gebruikers van het dienstencentrum die zich moeilijk kunnen verplaatsen en zich inschrijven voor een activiteit of maaltijd, kunnen gebruik maken van de ophaaldienst. De chauffeur en gebruikers dragen steeds een mondmasker in de wagen en houden 1,5 meter afstand van elkaar. De gebruiker neemt dus plaats rechts op de achterbank. 

 

LDC De Ploeg
Statiestraat 80

8810 Lichtervelde
051/ 70 84 76

ldcdeploeg@ocmwlichtervelde.be

Balie Sociaal Huis blijft open

De balie van het Sociaal Huis blijft toegankelijk voor bezoekers en voor mensen met vragen.

Maatregelen lokale overheid Lichtervelde

Op onderstaande link vind je alle maatregelen die gelden in Lichtervelde: https://www.lichtervelde.be/Corona-maatregelen-nieuws