Maatregelen nav Coronavirus

 

Maatregelen naar aanleiding van Coronavirus

Het agentschap zorg en gezondheid legt de woonzorgcentra en de lokale dienstencentra extra maatregelen op ter preventie van het Corona-virus.

Woonzorgcentrum 't Hof

 

Beste bewoner, Beste familie, Beste mantelzorger

Vanaf maandag 29 juni zetten wij een stap verder in de versoepeling van de bezoekregeling aan ons woonzorgcentrum. Vanaf die datum kunnen een beperkt aantal personen gedurende vastgelegde momenten en onder duidelijke veiligheidsvoorwaarden een bezoek brengen op de kamer van een bewoner in het WZC.

Wanneer kan je op bezoek komen:
U kan iedere weekdag op bezoek komen tussen 10.00u en 11.00u en van 13.30u en 16.00u.
Op zaterdagnamiddag tussen 13.30u en 16.00u. Er is geen bezoek mogelijkheid op zon- en feestdagen.
U meldt zich aan bij het onthaal van het WZC. We vragen u om uw  bezoek af te ronden tegen uiterlijk 16u30.

Hierdoor vervalt de regeling van de bezoeken op afspraak.

Wie mag op bezoek komen:

Enkel een familielid / mantelzorger kan op bezoek komen. Maximum 2 bezoekers tegelijk per dag.
We vragen dan ook om als familie / mantelzorger onderling te overleggen wie op welke dag op bezoek komt. Je hoeft dit niet vooraf door te geven aan het WZC. 
Bezoek kan enkel wanneer bezoeker en bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoonden en de laatste 14 dagen niet positief getest werden op Covid-19.

Verloop van het bezoek – veiligheidsvoorschriften:
Handhygiëne:
Iedere bezoeker past zeer nauwgezet strikte handhygiëne toe:
- bij aankomst in het WZC worden uw handen ontsmet met de alcoholgel die wij aan het onthaal ter beschikking stellen.
- telkens wanneer u een armleuning of deurknop heeft vastgenomen handen ontsmetten (in de gang hangen er toestellen met alcoholgel)

Registratie en temperatuurcontrole:
U kan zich registreren aan het onthaal. De onthaalmedewerker zal u hierbij helpen. Breng bij voorkeur uw eigen balpen mee voor de registratie.

Chirurgisch mondmasker:
De bezoeker draagt tijdens zijn bezoek IN het gebouw STEEDS (en dus ook op de kamer) een chirurgisch mondmasker dat hij zelf meebrengt van thuis (die zijn nu overal in de handel en apotheek te koop. Let er goed op dat het een ‘chirurgisch mondmasker is en bijv. geen stoffen).

Altijd social distancing: 1.5m afstand houden op weg van en naar de kamer. Begeef je rechtstreeks naar de afdeling van je familielid.  Daar meld je aan de verpleegpost of bureel hoofdverpleegkundige voor wie je op bezoek komt en ga je rechtstreeks naar de kamer. Een medewerker zal je familielid indien nodig dan naar de kamer brengen. 
Tijdens het bezoek: de kamer verluchten door het raam open te zetten.

Toiletgebruik tijdens bezoek:
U kan tijdens uw bezoek gebruik maken van het toilet op de kamer. Wij vragen u wel achteraf de hoofverpleegkundige te verwittigen
 

Mag ik mij tijdens het bezoek met de bewoner buiten begeven:

Een bezoeker mag zich naar aanleiding van het bezoek buiten het WZC begeven met de bewoner. Dit verloopt volgens dezelfde principes en timing. Alle bezoekers dienen ook buiten een mondmasker te dragen (buiten kan een stoffen mondmasker volstaan).  Een wandeling buiten is altijd veiliger dan lang op de kamer blijven.
Wanneer je tijdens de wandeling ergens gaat neerzitten en afstand van 1,5 m garandeert, mag het masker afgenomen worden voor een praatje.
De cafetaria gaat op dit ogenblik nog niet open.  De terras aan de cafetaria (op het binnenplein) is wel toegankelijk, opnieuw mits respecteren van de social distancing.

Tot slot

Wij blijven beroep doen op uw verantwoordelijkheidsgevoel als bezoeker!
Houd er rekening mee dat wij deze regeling eventueel zullen moeten terugschroeven wanneer er binnen het WZC of in de regio een nieuwe Covid-19 uitbraak zou zijn.
Wij zijn er van bewust dat het openzetten van onze deuren voor sommigen misschien niet snel en niet ver genoeg gaat. Wij doen dit echter met de beste bedoelingen voor onze bewoners en onze medewerkers.

Wij danken jullie alvast voor jullie blijvende inzet, begrip en steun!

Met vriendelijke groeten,
De directie

Lokaal Dienstencentrum De Ploeg

Tijdelijke sluiting Lokaal Dienstencentrum De Ploeg 

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vraagt het Agentschap Zorg en Gezondheid om de lokale dienstencentra tijdelijk te sluiten. 

Omdat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers voor ons topprioriteit is, volgen wij dan ook deze richtlijn vanuit het agentschap. De genomen maatregelen zijn preventief. Tot op vandaag werd nog geen coronabesmetting vastgesteld bij onze medewerkers of klanten.

Dit houdt in dat alle cursussen, (club)activiteiten, maaltijden, activiteiten, cafetaria, … tijdens deze periode geannuleerd worden.

Neem je normaal een maaltijd in het Sociaal restaurant, dan kan je een maaltijd aan huis bestellen via de diensten voor thuisbezorgde maaltijden : Huys 54 (0472/63 61 00), Motena (051/24 60 50)en Munchenhof (057/48 83 13).

De andere thuiszorgdiensten (poetsdienst, klusjesdient, MMC, boodschappendienst) gaan wel nog door mits de nodige voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.

Bij vragen, aarzel niet om ons telefonisch of via mail te contacteren.

Wij blijven tijdens deze periode bereikbaar.

Tel : 051/70 84 70 of els.denolf@ocmwlichtervelde.be

Alvast bedankt voor jullie begrip!

Balie Sociaal Huis blijft open

De balie van het Sociaal Huis blijft toegankelijk voor bezoekers en voor mensen met vragen.

Maatregelen lokale overheid Lichtervelde

Op onderstaande link vind je alle maatregelen die gelden in Lichtervelde: https://www.lichtervelde.be/Corona-maatregelen-nieuws