Maatregelen nav Coronavirus

 

Maatregelen naar aanleiding van Coronavirus

Het agentschap zorg en gezondheid legt de woonzorgcentra en de lokale dienstencentra extra maatregelen op ter preventie van het Corona-virus.

Woonzorgcentrum 't Hof

Deze maatregelen hebben enkele gevolgen voor de bewoners, gebruikers en bezoekers van het WZC ’t Hof. Ze gaan allen in op donderdag 12/03/2020 en lopen ten minsten tot en met 13/04/2020. Een overzicht:

  • Bezoek aan het woonzorgcentrum is verboden.
  • We sluiten de cafetaria.
  • Alle gemeenschappelijke activiteiten en evenementen met externen zijn geannuleerd (modeshow, eucharistievieringen, …)

We willen benadrukken dat er op vandaag geen besmetting is vastgesteld bij medewerkers, bewoners of bezoekers. Er is zeker geen reden tot paniek.

Bij verdere vragen kan je steeds bij ons terecht. Je bereikt ons het best via  tel. nr. 051 72 24 10 of wzcthof@ocmwlichtervelde.be .

Als er verdere instructies komen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid houden we iedereen daarvan op de hoogte.

Alvast bedankt!

De directie

Lokaal Dienstencentrum De Ploeg

Tijdelijke sluiting Lokaal Dienstencentrum De Ploeg vanaf donderdag 12/3 tem maandag 13 april.

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vraagt het Agentschap Zorg en Gezondheid om de lokale dienstencentra tijdelijk te sluiten. Dit van donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april.

Omdat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers voor ons topprioriteit is, volgen wij dan ook deze richtlijn vanuit het agentschap. De genomen maatregelen zijn preventief. Tot op vandaag werd nog geen coronabesmetting vastgesteld bij onze medewerkers of klanten.

Dit houdt in dat alle cursussen, (club)activiteiten, maaltijden, activiteiten, cafetaria, … tijdens deze periode geannuleerd worden.

Neem je normaal een maaltijd in het Sociaal restaurant, dan kan je een maaltijd aan huis bestellen via de diensten voor thuisbezorgde maaltijden : Huys 54 (0472/63 61 00), Motena (051/24 60 50)en Munchenhof (057/48 83 13).

De andere thuiszorgdiensten (poetsdienst, klusjesdient, MMC, boodschappendienst) gaan wel nog door mits de nodige voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.

Bij vragen, aarzel niet om ons telefonisch of via mail te contacteren.

Wij blijven tijdens deze periode bereikbaar.

Tel : 051/70 84 70 of els.denolf@ocmwlichtervelde.be

Alvast bedankt voor jullie begrip!

Balie Sociaal Huis blijft open

De balie van het Sociaal Huis blijft toegankelijk voor bezoekers en voor mensen met vragen.

Maatregelen lokale overheid Lichtervelde

Op onderstaande link vind je alle maatregelen die gelden in Lichtervelde: https://www.lichtervelde.be/Corona-maatregelen-nieuws