Doe mee aan de stappenclash!

 • 1 mei 2019

Doe mee aan de 10.000-stappenclash in Midden West-Vlaanderen!

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

 

 

Mei actiemaand

Van 1 tot en met 31 mei 2019 neemt Lichtervelde het op tegen 14 andere gemeenten in Midden-West-Vlaanderen: Diksmuide, Heuvelland, Izegem, Kortemark, Lendelede, Mesen, Moorslede, Oostrozebeke, Poperinge, Staden, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke. De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint een fietstrapper om te installeren aan een zitbank.


Elke deelnemer wint!

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel. Beweging geeft ook je sociale contacten een boost, want meer bewegen hoef je niet alleen te doen.

Sla je slag, want je wint als deelnemer niet enkel aan gezondheidsvoordelen. Op het einde van de stappenclash worden er 10 kadobonnen van Lichtervelde onder de Lichterveldse deelnemers verloot. Reeds drie jaar op rij mocht Lichtervelde de regionale wisselbeker en de eerste prijs (fietstrapper) in ontvangst nemen. Lukt het ons een vierde jaar? Dat kan alleen met jouw hulp!

Stap Lichtervelde mee naar de overwinning!

      • Registreer je gratis op www.10000stappen.be. Of meld je aan als je al een account hebt.
      • Sluit je aan bij de groep ‘Lichtervelde’.
      • Geef elke dag je stappen in op de website. 

Elke week krijg je een update van de tussenstand op de facebookpagina van Lokaal Dienstencentrum De Ploeg.

Stap mee met je organisatie

Ben je een bedrijf, sportclub, school, of eender welke andere organisatie? Of ben je een vriendengroep of familie? Het maakt niet uit, elke organisatie kan gratis deelnemen aan 10.000 stappen! De website biedt verschillende leuke mogelijkheden: uitdagingen in groep, samen stappen naar bepaalde plaatsen op de wereldkaart, een stappenuitdaging tegen andere groepen... Zin om mee te doen? Stuur een e-mail naar veerle.cools@ocmwlichtervelde.be met de vraag om een groep aan te maken voor jouw organisatie, laat je leden zich registreren en jullie kunnen starten!

Eenvoudig stappen tellen

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info over stappentellers vind je op www.10000stappen.be. Wil je een stappenteller lenen? Ga langs bij De Ploeg. Meer info: LDC De Ploeg, Statiestraat 80, 8810 Lichtervelde, 051/70 84 70. (Zolang de voorraad strekt)


De Vlaamse 10.000-stappenclash is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met steun van de Vlaamse overheid.

Op zoek naar ‘De Gouden Wandelschoen’

Je kent ongetwijfeld het principe van ‘de stoel’ van 1.000 zonnen op televisie? De zoektocht naar ‘De Gouden Wandelschoen’ is gebaseerd op dit idee. Net zoals vorig jaar worden er elke dinsdag in mei 3 foto’s (van moeilijk naar gemakkelijk) op de facebookpagina van De Ploeg geplaatst die leiden naar de locatie waar ‘De Gouden Wandelschoen’ is verstopt ergens in Lichtervelde. Vind je als eerste ‘De Gouden Wandelschoen’ dan mag je deze inruilen aan de balie van De Ploeg voor een kadobon twv 10 euro  van Lichtervelde! Er is slechts één voorwaarde aan verbonden: toon aan met een foto dat je gefietst hebt naar de locatie waar je ‘De Gouden Wandelschoen’ hebt gevonden! Veel succes!

Startactiviteit Lichtervelde: Walk & Brunch

‘Elke stap telt’ is de slogan van de 10.000 stappenclash. De startactiviteit van dit jaar wordt een ‘Walk & Brunch’. De titel spreekt voor zich: wandelen en brunchen. Een brunch is een combinatie van een laat ontbijt (breakfast) en een vroege middagmaaltijd (lunch). Langs een wandelparcours van ongeveer 7 km worden twee tussenstops voorzien. In de eerste stop krijg je koffie en een koffiekoek en in de tweede stop word je verwend met een heerlijke kom soep. Eindigen doen we in de cafetaria van De Ploeg waar de deelnemers kunnen genieten van lekker verrassingsbrood en een drankje.

Nodig dus familie, vrienden en kennissen uit om mee te doen. Je kan aanmelden tussen 9u en 10u in De Ploeg en de wandeling starten op eigen tempo. Graag tot dan!

Wanneer

Zaterdag 4 mei - Gelieve vooraf in te schrijven

Tijdstip

Aanmelden kan tussen 9u en 10u.

Prijs

10 euro